Checklist persiapan hari raya aku

Monday, August 15, 2011
Hye semua ! Sedar tak sedar dah SETENGAH BULAN Ramadhan kan sekarang ni. Cepat je masa berjalan. Rasa macam baru semalam first day puasa. Eh sebelum tue nak tanya korang, amacam puasa ? Letih ke tak ? Bagi aku, lepas setengah bulan puasa sepatutnya sistem dalam badan kita dah terbiasa. Takde lah rasa letih macam first day puasa. Yang penting, SENTIASA BERSAHUR kay !

Bulan Ramadhan tahun ni tak macam bulan Ramadhan tahun lepas. Kalau tahun lepas, baru awal Ramadhan je aku dah buat persiapan nak raya. Tahun ni, baru 20% preparation setakat ini. Busy dengan keja ni haa, event itu lah event ini lah. Walau aper pun, kerja tetap kerja. Hmmm..~

Rasa macam nak buat checklist persiapan raya lah.

BAJU RAYA
Idea warna tema tahun ni - DONE
Tempahan baju - CANCELLED
Beli baju pasang siap - ON HOLD

KUIH RAYA
Tempahan kuih kegemaran - DONE
Tempahan kuih tradisional - SERAH KAT MAK
Perancangan buat kuih raya sendiri - ON HOLD

MERCUN DAN BUNGA API
Dah lama tak beli sebab asyik main orang punya mercun.
Tahun ni rasa macam nak beli - ON HOLD
Ada supplier tak ?

OPENHOUSE
Macam tahun-tahun lepas jugak, 
aku selalu masak something untuk kawan-kawan aku yang datang rumah.
Tahun ni nak masak aper ? - ON HOLD
Jemputan ? Tiap tahun mesti orang yang sama, yang lain pun dijemput. - DONE

KECANTIKAN DAN HIASAN RUMAH
Selalunya prepare at least a week sebelum raya.
Tahun ni tak tahu nak deco aper sebab rasa macam tiap-tiap tahun sama je. - ON HOLD

KEWANGAN
InsyaAllah ada sikit-sikit nanti untuk buat belanja raya. - ON HOLD

JALAN-JALAN KUTIP DUIT RAYA (OPENHOUSE INVITATION)
Tunggu kawan-kawan jemput. - ON HOLD

TUKAR HEADER BLOG TEMA HARI RAYA
Mungkin 2-3 hari sebelum raya. - ON HOLD

APPLY CUTI HARI RAYA
Total 9 hari dapat cuti. - DONE !

SENARAI MINTA MAAF DI HARI RAYA
Spontaneous. - DONE

SENARAI NAMA ORANG BERTUAH UNTUK TERIMA UCAPAN RAYA
Semua yang terlibat dalam contacts phone aku. - DONE

TARGET PERSON PAU DUIT RAYA
Sudah dikenalpasti. - DONE


0 komen membina:

Post a Comment