Koir Koir Koir !!

Saturday, March 12, 2011
CONGRATS HARMONIC VOICE CHOIR GROUP !

Ehem, ehem..erm trase cm nak speaking omputeh la.

Stand I here now is to say many-many congratulations to all kid-kid choir Harmonic Voice group that lead by Miss Nur Azlenee bt Mohamad and Miss Nur Shahurulnesma bt Hussain. I’m happy crazy becos the show is success already !

Ok tukar mood :

“Berdirinya saya di sini adalah utk mengucapkan sekalung tahniah kepada semua budak-budak koir kumpulan Harmonic Voice yg dipimpin oleh Miss Linie dan Miss Nesma. Saya sgt gembira krana persembahan tue telah berlangsung dgn jayanya.”

Penat btul kn kita praktis sbelum nee kawan-kawan? Latihan ptg n mlm kita dtg jgk wlupun pnat blek clas mse tue.. Wlupun busy dgn test dan kuiz, kita ttp hadir smata-mata nk bg full support kpada kolej ! Sema kenangan mse kita bt latihan mmg besh ! byk main-main. Hehe. Pnat lecturer nk mlayan kita. Tp aper bley bt, kami mmg agak childish. Sorry miss, our mistakes J

Bila time rehearsal mmg byk kena bsabar dan menunggu dan terus menunggu sbb nk setup stage and slesaikan msalah teknikal.. apa-apa pun, thanks kpd phak dewan dan technical crew yg susah payah handle problem nee. Sorry miss, sbb kami byk merungut. Hee..

Sesi petang, majlis High-Tea Anugerah Dekan berlangsung dgn jayanya. Sesi malam pula, majlis Anugerah Dekan juga berlangsung dgn lancar dan sgt meriah. Disaksikan oleh Rektor KPTM, Pengarah KPTM, semua ketua jabatan, lecturers, peserta persembahan lain serta 188 penerima dekan (tak sure la amount dy) tp tahniah korang sbb dpt dekan ! Jeles asenya sbb saya tak dpt dekan sem nee. L

OMG ! Byk psembahan yg besh mlm tue, terhibur tgk..tak sgka kolej kita rupanya ramai artis, hehe..Dah penat berleter, nee dia gmbar2 candid dan yg tak candid masa majlis malam tue dr camera cabuk saya.









Akhir kata, alhamdulilah sbb kami berjaya melaksana tugas kami dgn baik dan agak seronok bila dgr respon2 positif yg membina. InsyaAllah, kalau ader rezeki lg kami akan terus berjasa utk KPTM.
Sorry sbb bahasa dlm post nee agak skema sbb melibatkn pihak-pihak atasan yg mungkin akan baca, so kena sopan sikit lah. Faham laa kalau korang bosan baca nee ;P

Jay Jusin, thanks banyak2 touch up aku dan Nur Atiqah Zanian. (Sorry tikah, tak sanggup nk letak Qaseh kt tengah2, ahaha) Kau mmg kreatif dan berbakat lah Jay !




Last but not least, tgk lah video persembahan kami :)





Capture the excitement of northern Malaysia

Tuesday, March 8, 2011
Awak, awak, awak...hari tue kan saya pg trip adik-adik junior, HM4C..huhu besh !~

First day, pkul 6.30am dah trpacak kt asrama permodalan..kami group prtama yg sampai, hehe bangga ;P tak caya ke ?? pg tnya pakgad asrama dgn drebar bus ! Pkul 7.20am btolak, sbb Tia Sulaiman bgn lmbat, tp tape.. kami pun sama dlu..hee..

Destinasi ptama, kami pg Bukit Merah Laketown Resort. Smpai sne je trus lunch, lpas tue g Orang Utan Island..comel2 org utan nye, baby nye lg comel smp Myra Mohd Yusoff nk buat anak angkat, huhu..meera, nt kita cari manusia yg byk bulu eh, bt calon suami utk ko.. oppss sory boy ! Balek je dari menjenguk orang utan kami twus pg Ecopark, kt situ byk haiwan2 eksotik, ala2 zoo gitu..then tgk animal show..besh jgk, wlopun tgk bt kali kedua. Siap je pusing2 ecopark and naik skycycle, kami pon bermandi manda kt Waterpark smp hangus tbakar muka dek kena cahaya matahari.. tp overall enjoy la :)










Destinasi kedua, balek homestay yg sama kami sewa mse trip sem2 dlu, Maz Homestay. Besh la dpt bilik ader ekon, sbb knon nya kami nee "special guest"..haha spesel lah sgt. Kami just nk bg support je bkn spesel pon..erm pape pon thanks bg layanan yg amat baik :) Dpt mkn bbq lg, sdap !

Aktiviti mlm lak, kami pg Night Safari kt Zoo Taiping, besh jgk sbb byk haiwan yg aktif waktu mlm.. plg besh skali bla dpt tgk 2 ekor hippo, April dgn Yaya..April manja sgt ! Chumel taw ~ Then, balek dari zoo kami g mkn kt restoran macik Mira Tepenk, time kasih macik !

Aktiviti keesokan harinya, back to Penang, yay ! tp xdapat balik rumah jumpa mak :( sedihnya, dpt bye2 dr jauh je..rindunya kt mak ~ Smpai je penang trus merentas laut ke pulau yg indah lg permai, melawat War Museum dkt Batu Maung..aku pon tak pernah smpai tmpat tue.. menarik jgk tmpatnya, byk pamerkan psl bangunan, peralatan, senjata dan tentera-tentera jepun, british dan malaya zaman dulu. Agak kesian dgr cerita hamba2 yg dibunuh, dirogol, diseksa dan tentera yg terkorban utk perjuangkan tanah air, ngeri doh.. aku xbrani lak nk amek gambar kt sana, sbb takot trkeluar yg bukan2..hee, lemah smgat..

Next, pg Rumah Kelahiran P.Ramlee..Kat sana byk pameran psl peralatan, pakaian, album, lagu ciptaan, rumah sbelum beliau brpindah ke Singapura dan salasilah keluarga P. Ramlee. Sayu hati nee sbb khilangan sbutir permata yg sgt berharga dlm industri muzik dan perfileman kita, tetiba rasa dekat dgn dia, wlpun aku tak penah rapat dgn dia. Al-Fatihah.. Lpas abes mlawat rumah P. Ramlee, kami lunch kt Restoran Nasi Kandaq Beratuq kt depan Masjid Kapitan Keling. Makanan sdap, cuma mahal skit, poket aku plak mmg pnuh dgn duit kn ?? Lpas mkn trus mnunaikan kewajipan kt masjid Kapitan Keling, takkan nak duduk makan je dpan masjid plak kn, azan dh "bang" panggil kita masuk tue.













Destinasi sterusnya ke Taman Rama-Rama Teluk Bahang..kat situ banyak rama-rama "cun-cun" yg berkeliaran..tp kami tak spend time byk masa kt sane sbb kami dh pernah pg dlu.. Dah kurang excited jmpa rama2 kt sane..




Shopping Time !! tp skadar window shopping je..mara plak tak masuk lagi, so terliur jela bila brkunjung ke Night Market Batu Feringhi. Untung dlm negeri aku je, lain kali bley pg balas dendam, hehe ! Plg besh bila main air kt pantai Batu Feringhi blakang Night Market..dpt merawat hati yg sakit sbb tak dapat shopping. Hehe, untungnya ader org tue dpat naik kuda..ahaha.. dah puas main air kt situ kami pon balek dgn muka keletihan. Smpai alor setar dlm pkul 10pm lebey, then sanggup kuar balik sebab nk jumpa my Hubby ! hehe..