Happy vs Moody

Sunday, May 29, 2011
Sekarang nak cerita pasal mood aku dalam seminggu yang amat busy ni. Takde word lain dah dapat aku gambarkan pasal minggu ni except BUSY, BUSY and BUSY ! 2 things happened in this week yg buat aku happy dan moody at the same time. Okay kita mula dari yang tak elok dulu.

MOODY-Lepas 2 minggu kerja dekat office Kementerian Pelancongan Malaysia Pulau Pinang tue, mula-mula seronok tapi lepas tue baru aku kenal erti penat lelah bekerja ni. Even kerja kt office je pun nampak senang tapi hakikatnya sangat letih terutama skali bila ada event yg nak kena handle. Semua tanggungjawab terletak di bahu kita. Bayangkan orang lain keluar office pukul 5 petang, aku pulak pukul 9 malam ! Plus, half-day work on Saturday. Tak pernah-pernah aku macam ni. Camne nak penah pulak, kerja pun baru 2 minggu. Penat giler woo.. Rasa macam tak berbaloi pulak praktikal tanpa elaun. Tapi untuk masa depan terpaksa lah berkorban sikit. Be tough Shaffy ! InsyaAllah, this will work well on my practicum report later, hope so..

HAPPY-Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana telah mengurniakan aku pointer yang baik untuk sem ini. Tak sia-sialah tiap hari lawan mengantuk, minum kopi o' ais, attend extra classes sampai 12 tengah malam, and skip meals. Hasilnya, fully satisfied ! Walaupun aku rasa boleh pergi jauh lagi dari ni, but i'm grateful from what i've gained now :)

My sister Siti Aishah Abdul Rahim, nak hadiah ! A VIVA maybe ? haha. AUWW demand !

Exam ! Sukob ! Practical ! arrgghh banyaknye bnda nk cite ni ! PART 3.

Tuesday, May 17, 2011
Sukob 2011, DONE ! Now, cite pasal Praktikal pulakk,,

16 Mei- Yes !! Tercatat sudah dlm sejarah hidup aku, "PENGALAMAN BEKERJA SHAFFY AR-RAHIM YG PERTAMA." Semalas-malas aku, akhirnya kerja jugak. Walaupun hanya sekadar praktikal, tp cukup utk membuatkan mak aku bangga dgn aku.. HEHE..

Awal-awal pagi dh kena bgun n siap pegi keja.. Aku pulak memang lah rajin sangat nak bangun awal kn.. Bermulalah rutin pertama aku pg kerja pagi2 mcm org lain jgk. Dalam hati terdetik jugak macam mana lah tempat keja tue, staff-staff kt sana, keja apa aku kena buat, dan paling risau skali, si BOS nye ! Dahla keja kt menara KOMTAR yg tinggi mencacak tue, silap-silap hari bulan terjun menara jugak aku dibuatnye sbb nervous sangat.

Sampai je kt destinasi dituju, terus buat muka budak innocent. Ala-ala control cun pun ader sbb nk lembutkan hati si staff-staff kt sana dan sang Pengarah nye. Tapi, Alhamdulillah semuanya tak seperti yg aku sangka. Staff-staff kt sana semuanya mesra sgt, Pengarah pun ramah dgn pekerja and boleh dibuat kawan.

Banyak perkara yg aku dapat belajar even first day datang tak banyak keja. Salah satunya, working environment kat situ sangat tenang. Tak pressure, mungkin sebab keja tak bertimbun lg. So, kena be prepare la dgn projek Karnival Taman Botani nanti, keja laa sampai muntah ye shaffy.

Eh eh lupa plak nk mention nama company yg aku praktikal tue.. JABATAN KEMENTERIAN PELANCONGAN MALAYSIA, PULAU PINANG. Kerja aku apa ? Dah nama pelancongan, takkan aku nak masak memasak kot, apa punya turr ! Tugas aku kena bantu buat event sekitar Penang dlm usaha membangunkan industri pelancongan sekitar Penang (Wahh, ayat korporat dah skarang !). FYI: aku pon orang Penang. So why not aku promote Penang sendiri..

Kepada tuan-tuan dan puan-puan, datang lah melawat Penang ye !


Exam ! Sukob ! Practical ! arrgghh banyaknye bnda nk cite ni ! PART 2.

Ehem ehem ~

Okay, dh siap part 1. Cite sterusnya :

11-14 MEI-Dah habes final exam, tp tak bole brehat lg..sbab adanya Sukan Antara Kolej-Kolej Bersekutu UITM (SUKOB) 2011. Sukan nee tiap-tiap tahun dianjurkan oleh UITM. Kalau tahun lepas dkat UITM Shah Alam, tahun nee dekat UITM Lendu, Melaka pulak. First time datang kampus UITM kt Melaka nee, agak jakun jugak la, sbb dpat rasa life dkt kampus. Maklum lah, kampus KPTM Alor Setar nee kan..emm paham-paham je lah. Nanti cakap kang kna "band" lak.

Okay, pengalaman datang sini sangat lah seronok ! walaupun kami xmenang medal, tak dapat nk banggakan kolej, at least kami kalah bermaruah.. Semua kontinjen KPTM Alor Setar dh buat yg terbaik dlm semua acara, tp acara badminton je yg dpt medal, TAHNIAH :) Buat yg lain, team FUTSAL, BOLASEPAK, BOLA TAMPAR and BOLA JARING, well done ! You guys contributed enough for the college, tp biasalah.. kalah menang tue adat pertandingan. Next time, kita struggle lg yeah ! We take for REVENGE !

Apa yg pasti, kenangan kt SUKOB 2011 tue tak akan aku lupa biar smp bkedut seribu pun.. Byk peristiwa pahit dan manis yg berlaku masa tue. Daripada awal training, on the way ke uitm, member hostel, malam perasmian, the moment waktu perlawanan, saat-saat genting masa match, saat gembira dan airmata, makan sesama, posing baik punye, travel around bandar melaka, saat CURI-CURI DATING DGN SI DIA, saat berkenalan dgn pasukan lain, masa meninggalkan UITM Melaka, dan saat perpisahan :( adalah pengalaman berharga buat aku sebelum tamat pengajian kat sini.

Dan dalam hati aku tak ada lg kekesalan atas kekalahan kami, tetapi yg ada hanyalah pengalaman dan memori yg tercipta antara kita semua.. (emo kejap lah)

Buat para kontingen KPTM Alor Setar especially futsal wanita, nee ha something utk kita share together-gether~















Exam ! Sukob ! Practical ! arrgghh banyaknye bnda nk cite ni ! PART 1.

Blog ! Dah hampir terkeluar dr to-do list aku sbb busy yg teramat sgt..biasa lah budak-budak nak membesar.. Hehe. Urm..ermm.. mane satu nk cite dulu nee? hurm..okay lah, kita start dari awal la..

Ehem ~

First of all, ini hati sangat la gumbira. sebab dh HABIS EXAM ! YAHU ! Dah la nee last exam ktowg, lpas nee praktikal dah. no more exam-exam, no more tak tido malam, no more nescafe, no more kacip fatimah, bla bla bla whatsoever..GUDBYE PANDA EYES !

Walaupun sedih hati nak berpisah dgn kawan-kawan tersayang, tp life must go on. Sgala kenangan bersama korang akan terpahat dlm hati ini smp bila-bila, SAYANG KORANG SEMUA ! TERIMA KASIH JADI KAWAN AKU & MINTA MAAF KALAU ADA SALAH DAN SILAP AKU PD KORANG YE :')
Nee untuk korang..